Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen.

 

Hoe kan ik een Drive-Smart rijlesfinanciering aanvragen?
Een Drive-Smart rijlesfinanciering kan worden aangevraagd bij een BOVAG-autorijschool die is aangesloten bij Drive-Smart.nl  Zie hier de lijst met aangesloten autorijscholen.

 

Wat is Drive-Smart rijlesfinanciering voor een product?
De Drive-Smart rijlesfinanciering is een niet-doorlopend krediet. Je weet dat je over 24 maanden klaar bent met betalen. Daarnaast heb je ook de garantie dat de rente en de hoogte van het  maandbedrag niet veranderen tijdens de looptijd. Zo weet je bij het afsluiten van een Drive-Smart rijlesfinanciering  altijd precies waar je aan toe bent.

 

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van een Drive-Smart rijlesfinanciering?
De rente, looptijd en het maandtermijn staan gedurende de hele looptijd vast. Na 24 maanden heb je de volledige financiering afbetaald.

 

Hoe lang duurt een aanvraag?
Dit duurt hooguit 10 minuten.

 

Moet ik rente betalen? En hoe hoog is de rente?
Ja, je betaalt rente. Je betaalt 1,090% per maand, dat is 13,9% per jaar.

 

Kan ik afgeloste bedragen opnieuw opnemen?
Nee, dat is niet mogelijk. De Drive-Smart rijlesfinanciering is een aflopend krediet. Na het aflossen van het totaalbedrag wordt de lening gesloten en afgemeld bij het BKR.

 

Krijg ik ook een (credit) card?
Nee, je krijgt geen Credit Card.

 

Kan ik vervroegd (boetevrij) aflossen?
Ja, je kunt vervroegd boetevrij en geheel gratis  aflossen. Neem hiervoor contact op met de Klantenservice van Santander op telefoonnummer 030 – 63 88 100.

 

Betaal ik kosten als ik sneller/eerder aflos?
Nee, eerder aflossen kost je niets extra’s. Als je meer wilt aflossen dan het termijnbedrag per maand (of eerder het hele bedrag wilt aflossen), betaal je hiervoor geen extra kosten of boete. Voor vervroegd aflossen, kan je contact opnemen met de klantenservice van Santander op telefoonnummer 030-63 88 100.

 

Wanneer moet ik geld overmaken?
Je hoeft geen geld over te maken. Santander incasseert automatisch op de eerste van iedere maand.

 

Wanneer start ik met betalen?
Zodra een kopie van de leskaart is ontvangen door Santander, kan de aanvraag worden geboekt en start de betaling op de eerste van de maand.

 

Wordt er automatisch afgeschreven?
Ja, het maandbedrag wordt automatisch van je bankrekening afgeschreven.

 

Als ik vragen heb, bij wie kan ik dan terecht?
Bij de klantenservice van Santander 030-6388111.

 

Bij wie leen ik geld?
Drive-Smart.nl is een merknaam  van Santander Consumer Finance. Santander Consumer Finance Benelux B.V. maakt deel uit van de Santander Groep. Het onderdeel Santander Consumer Finance focust zich binnen de Santander Groep op het aanbieden van financiële diensten aan consumenten, retailers en automotive bedrijven.

 

Wat is de relatie tussen Santander en Drive-Smart?
Drive-Smart.nl is een merknaam van Santander Consumer Finance.

 

Is het een financiering?
Ja het is een financiering/lening.

 

Wordt de aanvraag van de financiering getoetst bij BKR (Bureau Krediet Registratie) in Tiel?
Ja, dat is verplicht. Een BKR-controle is een controle van jouw kredietverleden. Er wordt onder andere gekeken of je andere leningen hebt of hebt gehad en hoe het terugbetalen van deze lening verloopt of verlopen is. Meer informatie over BKR vind je op www.bkr.nl

 

Krijg ik een notering bij BKR in Tiel?
Ja, de lening wordt aangemeld bij Bureau Krediet registratie in Tiel.

 

Wat betekent een notering bij de BKR in Tiel?
Dit betekent dat uw financiering van Drive-Smart.nl bekend is. U bent hierdoor beschermd tegen overcreditering. Bureau Krediet Registratie (BKR) registreert de leningen en het betalingsgedrag van consumenten in heel  Nederland. Alle kredietinstellingen en banken vragen bij BKR informatie over de leningen en het betalingsgedrag op bij een nieuwe aanvraag voor een lening.  Meer informatie over BKR vind je op www.bkr.nl

 

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op met onze klantenservice.

© 2016 Drive-Smart   |    Drive-Smart is een merknaam van Santander Consumer Finance Benelux B.V.

Een niet-doorlopend kredietaanbod van Santander Consumer Finance Benelux B.V. Toetsing en registratie BKR. Vraag je Bovag-rijschool naar de voorwaarden en standaard informatieblad. De Bovag-rijschool treedt op als vrijgestelde Bemiddelaar. Santander en de Bovag-rijschool geven geen advies. Je dient zelf te bepalen of het door jou gewenste financieel product aansluit bij je wensen, behoeften en persoonlijke situatie.